Pouw Private Lease

Je hoeft alleen nog maar te tanken!

Veel gestelde vragen

Moet ik een borgsom betalen? Hoe werkt de financiële acceptatie? Hoe verloopt de maandelijkse betaling? Of een andere vraag, lees hieronder verder voor alle antwoorden op je vragen.

Wat houdt Pouw Private Lease in?

Pouw Private Lease betekent, voor een vast bedrag per maand, géén zorgen over afschrijving, verzekering, reparatie of onderhoud. Via Pouw Automotive sluit je een contract af tegen een vooraf bepaalde looptijd en een verwacht jaarkilometrage.

Hoe is het maandbedrag opgebouwd?

Het uiteindelijke maandbedrag is inclusief afschrijving, allrisk verzekering, wegenbelasting,
pechhulp, vervangend vervoer na 24 uur, reparaties, onderhoud en banden. U betaalt verder
alleen nog voor de brandstof. Deze is niet inbegrepen in het maandbedrag. Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Wat gebeurt er als mijn inkomen wijzigt als gevolg van bijvoorbeeld werkloosheid?

Pouw Automotive biedt geen mogelijkheid tot het opnemen van een betalingsbeschermer. Indien je onverwacht je baan verliest zal de betalingsverplichting ongewijzigd van kracht blijven. Uiteraard denken wij graag mee voor een passende oplossing.

Wat gebeurt er aan het einde van het leasecontract?

Een aantal maanden voor het einde van het leasecontract word je geïnformeerd over het eventueel aangaan van een nieuw leasecontract. Hierbij heb je een aantal opties:

  • Je huidige leasecontract verlengen en je leaseauto blijven rijden.
  • Een nieuw leasecontract aangaan met een nieuwe leaseauto.
  • Je huidige auto overnemen. Via Pouw Automotive ontvang je de overnameprijs.
  • Je huidige leasecontract beëindigen en je leaseauto inleveren bij Pouw Automotive.

Kan ik tussentijds het leasecontract beëindigen?

Je spreekt vooraf een bepaalde looptijd af. Indien je deze tussentijds wilt beëindigen betaal je altijd een afkoopsom. In overleg met Pouw Automotive worden de kosten berekend.

Hoe werkt de financiële acceptatie?

Er wordt altijd een BKR-toetsing en registratie uitgevoerd zodat beide partijen verstandig een contract aangaan.

Wat gebeurt er als ik meer of minder kilometers rijd dan in de overeenkomst staat?

Het aantal gereden kilometers is van invloed op het maandbedrag. Maak vooraf een ruime inschatting van het aantal te rijden kilometers per jaar. Daarnaast is het verstandig ook tussentijds te controleren of dit niet wordt overschreden.

Contract voor 1 februari 2016:
De hoeveelheid kilometers heeft wel invloed op het maandbedrag dat wij in rekening brengen. Wordt het aantal afgesproken kilometers met 10% overschreven, dan maken wij een nieuwe berekening op basis van de nieuwe gegevens.

Contract vanaf 1 februari 2016:
Op het leasecontact staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks wordt verrekend. Over de eerste 5.000 kilometers op jaarbasis wordt geen minderkilometer vergoeding verrekend. In dat geval is het mogelijk de leasemaatschappij schriftelijk vragen de looptijd van de leaseovereenkomst en de leaseperiode te verlengen. De leasemaatschappij dient schriftelijk in te stemmen met verlenging van de leaseovereenkomst en de leaseperiode.

Moet ik een borgsom of aanbetaling doen?

Nee, je betaalt alleen je maandelijkse leasebedrag.

Hoe verloopt de maandelijkse betaling?

Via automatische incasso. Je betaalt het maandelijkse bedrag vooraf, wij incasseren het leasebedrag op de eerste werkdag van de maand.

Wat is de minimale looptijd van een leasecontract?

De minimale looptijd van een Pouw Private Lease contract is 12 maanden.

Wat is de minimale en maximale jaarkilometrage?

Bij Pouw Private Lease kun je al leasen vanaf 5.000 kilometer per jaar. De maximale jaarkilometrage hangt af van de gekozen looptijd, neem contact met ons op en wij zorgen dat je een Pouw Private Lease offerte op maat ontvangt!

Waar kan ik de leaseauto voor onderhoud aanbieden?

Je kunt je Pouw Private Lease auto voor onderhoud aanbieden bij elke Audi of Volkswagen dealer in Nederland.

Wat moet ik doen bij pech?

Alle Pouw Private Lease auto’s beschikken over mobiliteitsgarantie. Dat betekent Audi of Volkswagen 24-uurs pechhulp in heel Europa.

Voor Audi pechhulp kun je 24-uur per dag gratis bellen met (0)0800 – 2834 4857. Voor Volkswagen pechhulp is dat (0)0800 555 7000.

Wat moet ik doen bij schade?

Alle Pouw Private Lease auto’s zijn standaard allrisk verzekerd. Mocht er een eenzijdige schade zijn ontstaan aan je Pouw Private Lease auto dan kun je dit hier online melden. Wanneer de schade veroorzaakt is door eigen schuld is er sprake van een eigen risico, zoals dat gebruikelijk is bij autoverzekeringen. Het standaard eigen risico is € 500,-, tegen meerprijs is dit te verlagen naar € 250,- of € 125,-.

Is er sprake van tweezijdige schade? Vul dan samen met de tegenpartij ter plekke een zo compleet mogelijk papieren Europees Schadeformulier in. Bij schade, persoonlijk letsel of bij twijfel moet je ook altijd een politierapport laten opmaken. Bij inbraakschade, vernieling en/of vandalisme dien je ook het schadeformulier in te vullen, alsmede aangifte te doen bij de politie. Een tweezijdige schade kun je hier online melden.

Bouw ik schadevrije jaren op?

Wanneer je gedurende jouw Pouw Private Lease contract geen schade rijdt door eigen schuld, kun je na afloop van ons een verklaring van schadevrije jaren krijgen. Deze verklaring kun je gebruiken wanneer je zelf weer een auto wilt verzekeren.

Waarom betaal ik geen bijtelling?

Bijtelling is het bedrag dat bij het loon wordt opgeteld als de auto van de werkgever privé wordt gebruikt. Bij Pouw Private Lease is dit niet van toepassing omdat je geen auto van je werkgever rijdt en privé de leasekosten draagt.

Welke auto's komen in aanmerking voor Pouw Private Lease?

Iedere nieuwe Audi of Volkswagen komt in aanmerking voor Pouw Private Lease. Heb je een specifieke wens? Neem dan contact met ons op en wij zorgen dat je een Pouw Private Lease offerte op maat ontvangt.

Zijn alle Pouw Private Lease auto's nieuw?

Ja, alle Pouw Private Lease auto’s worden nieuw aan je afgeleverd. Pouw Private Lease biedt geen occasions aan voor private lease.

Kan ik mijn huidige auto inruilen bij Pouw?

Uiteraard is het mogelijk je huidige auto in te ruilen wanneer je een Pouw Private Lease contract afsluit. De waarde van je inruilauto wordt op je rekening gestort.

Zijn echt alle kosten gedekt?

Bij Pouw Private Lease zijn afschrijving, allrisk verzekering, wegenbelasting, pechhulp, vervangend vervoer na 24 uur, reparaties, onderhoud en banden inbegrepen in het maandbedrag. Je hoeft alleen nog maar te tanken! Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Mogen anderen in mijn Pouw Private Lease auto rijden?

Iedereen met een voor het betreffende voertuig geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd.

Welke voorwaarden zijn er van toepassing bij Pouw Private Lease?

Je Private Lease contract via Pouw Automotive wordt afgesloten bij Volkswagen Leasing B.V.

Keurmerk Pouw Private Lease

Volkswagen Leasing (leasemaatschappij Pouw Private Lease) heeft als één van de eerste leasemaatschappijen van Nederland het Keurmerk Private Lease ontvangen. Dit door de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) in het leven geroepen keurmerk is belangrijk voor consumenten die gebruik maken van de mogelijkheid van Private Lease. Het Keurmerk bevestigt dat het complete dienstenpakket van Pouw Private Lease borg staat voor zorgeloos rijplezier zonder verrassingen.

Staat je vraag er niet bij?

Laat ons dan contact met jou op nemen. Je kunt ook zelf bellen met 088 - 522 33 11 of mailen naar klantencontact@pouw.nl.