Pouw Private Lease

Je hoeft alleen nog maar te tanken!

Private Lease of kopen?

Pouw Private Lease is het rijden in een gloednieuwe Volkswagen of Audi, waarbij je alleen nog hoeft te tanken. Of het daardoor ook duurder is? In deze simpele onderstaande voorbeelden check je of een gebruikte of nieuwe Volkswagen kopen, of kiezen voor Pouw Private Lease voordeliger is. 

Voorbeeldberekening Volkswagen Move up!

Marloes heeft als starter net haar Hbo-opleiding Verpleegkunde in de pocket en sinds kort werkt ze in het ziekenhuis. Soms moet ze ook werken op andere locaties van de kliniek, waar het onmogelijk
is om er met het openbaar vervoer te komen. Ze maakt zo’n 15.000 kilometer per jaar en een
eigen autootje zou dus ideaal zijn. Al snel laat ze haar oog vallen op de Volkswagen Move up!,
wat is nu verstandig om te doen? Een nieuwe of gebruikte Volkswagen up! kopen, of toch
kiezen voor Pouw Private Lease?

Via Pouw Private Lease
Marloes kiest voor een Volkswagen Move up! in de kleur Deep Black Pareleffect, op basis van een contracttermijn van 48 maanden en een jaarkilometrage van 15.000 kilometer. Hiervoor betaalt ze via Pouw Private Lease € 260,- per maand.

Nieuwe Volkswagen up! kopen
Marloes kiest ervoor om een nieuwe Volkswagen Move up! in de kleur Deep Black Pareleffect te kopen. Ze gaat ervan uit dat ze de auto na vier jaar inruilt, na er 60.000 kilometer mee gereden te hebben. De kosten zijn voor haar:

Afschrijving € 151,-
Belasting € 20,-
Verzekering € 60,-
Onderhoud € 27,-
Totaal per maand € 258,-

Gebruikte Volkswagen up! kopen
Marloes kiest ervoor om een drie jaar oude Volkswagen Move up! in de kleur Deep Black Pareleffect te kopen, met 45.000 kilometer op de teller. Ze gaat ervan uit dat ze de auto na vier jaar inruilt, na er 60.000 kilometer mee gereden te hebben. De auto heeft dan 105.000 kilometer gelopen en Marloes verwacht er nog € 3.500,- voor te krijgen. De kosten zijn voor haar:

Afschrijving € 125,-
Belasting € 20,-
Verzekering € 45,-
Onderhoud € 47,-
Totaal per maand € 237,-

Voorbeeldberekening Volkswagen Golf 1.0/1.2 TSI Comfortline

Henk en Jenny zijn 73 jaar oud, gepensioneerd, maar nog in de bloei van hun leven. Ze vinden het heerlijk om een dagje een museum te bezoeken of om met vrienden een mooie fietstocht te maken. Henk en Jenny rijden niet veel meer, maar ze vinden het wel erg belangrijk om mobiel te blijven zonder zich al te druk te maken over onderhoud of de reparaties van hun auto. Ze vergelijken wat het kost om een Golf te private leasen of te kopen en daarbij komen ze op de volgende berekening:

Via Pouw Private Lease
Henk en Jenny gaan voor een Volkswagen Golf 1.0 TSI in de kleur Reflexzilver, op basis van een contracttermijn van 48 maanden en een jaarkilometrage van 15.000 kilometer. Hun maandelijkse kosten zijn hiervoor € 425,- per maand. Mochten Henk en Jenny een auto in te ruilen hebben, dan ontvangen zij nog eens € 1000,- inruilpremie, waardoor zij op een maandtarief van € 405,- uitkomen.

Nieuwe Volkswagen Golf kopen
Henk en Jenny kiezen ervoor om een nieuwe Volkswagen Golf in de kleur Reflexzilver te kopen. De auto kost € 27.500,- en ze gaan ervan uit dat ze de Golf na vier jaar inruilen, nadat ze er 60.000 kilometer mee gereden hebben. De kosten voor Henk en Jenny zijn dan:

Afschrijving € 261,-
Belasting € 48,-
Verzekering € 90,-
Onderhoud € 25,-
Totaal per maand € 424,-

Gebruikte Volkswagen Golf Kopen
Henk en Jenny kiezen voor een drie jaar oude Volkswagen Golf 1.2 TSI occasion, met 55.000 kilometer op de teller. Ze gaan er van uit dat ze de auto na vier jaar weer inruilen, nadat ze er 60.000 kilometer mee gereden hebben. De Golf heeft dan 115.000 kilometer gelopen en hun auto wordt getaxeerd op € 7.750,-. De kosten voor Henk en Jenny zijn:

Afschrijving € 203,-
Belasting € 48,-
Verzekering € 65,-
Onderhoud € 60,-
Totaal per maand € 376,-